Het logo

Het logo is samengesteld uit een druppel die in een plas water valt en de ezelsoor.

De druppel staat voor de homeopathische verdunning. Je hebt slecht weinig van het goede nodig om tot herstel te komen. Je lichaam is wijs genoeg om vervolgens met de juiste prikkel/informatie aan de slag te gaan. Heb je aan dit weinige niet genoeg, dan was het voor jou niet het juiste.

 

De ezelsoor is spontaan in de voortuin en op de parkeerplaats voor de praktijk gaan groeien. Zomers komen er bijen hun honing halen en dat geeft mij het gevoel onderdeel van een groter geheel te zijn. Ik weet dat koeien en paarden in een wei waar ook kruiden staan, die kruiden eten, die ze op dat moment voor hun gezondheid nodig hebben; zij doen dit instinctief. Mijn vrouw zei altijd, dat er planten in je omgeving gaan groeien die je nodig hebt. Ik ben er nog niet achter, of ik of de mensen die de praktijk bezoeken deze plant nodig hebben of in de toekomst nodig zullen hebben of dat zij er gewoon staat mooi te zijn; ook een belangrijke natuurkwaliteit. 

 

In vroegere tijden werd ezelsoor op de slagvelden gebruikt om wonden mee te deppen. Niet alleen absorbeert de het blad bloed maar het heeft ook een ontsmettende en antibacteriële werking.
Daarnaast werden ze bij insectenbeten toegepast: kneus een blad en wrijf het sap over de plek waar je gebeten bent. Ook handig: de zachte bladeren werden als vervanger van wc-papier gebruikt. Als je jonge blaadjes oogst, en eventueel droogt, dan kun je daar een thee van maken die helpt bij keelpijn, koorts en diarree.